top of page
IMG_2095.jpg

Workshop Frankrijk 2020

Enfonvelle, Frankrijk (2020)

Een jaarlijks terugkerend evenement is een Workshop die wij onze cursisten bieden. In Nederland is jachttraining leuk maar werken in Frankrijk vinden wij prettiger.

Wij werken met koud wild dat vanuit Nederland wordt meegenomen. Als je in Nederland met koud wild werkt (koud wild is wild dat op een ander tijdstip is geschoten en daarna is ingevroren) krijg je vaak commentaar en dat is niet altijd even leuk om te horen. Het wekt irritatie die zijn terugslag heeft op de training. In Frankrijk hebben wij daar geen last van. Niemand stoort zich aan ons.

 

De gebieden waarop wij mogen werken zijn uitgestrekt. Je kunt er als trainer geweldige jachtproeven uitzetten omdat alle ingrediënten aanwezig zijn om prachtige jachtproeven uit te zetten.

Wij zijn nu voor het zesde jaar te gast bij Hanneke en Jur. Zij hebben jaren geleden een watermolen gekocht en deze omgebouwd tot hotel/herberg. Heel veel trainingsgroepen hebben hun weg naar Hanneke en Jur gevonden.

Voor onze groep is dit altijd een heerlijke korte vakantie waarin ze ongestoord met hun hond kunnen werken de verzorging van het ontbijt, lunch en diner is aan Hanneke en Jur.

 

Voorbereiding dag 1

Joop, Johan en ik arriveren tegen 14.00 in Enfonvelle. Wij brengen de middag door met het verkennen van de terreinen en even werken met onze honden die 6 uur in de auto hebben gelegen. Meestal hoeft Hanneke voor ons niet te koken omdat we het eten voor die dag zelf meenemen. Lekker hangen bij de open haard en uitrusten van de lange rit. Meestal liggen wij vroeg in bed want de dagen hierna zijn lang.

 

Voorbereiding dag 2

Na het ontbijt vertrekken wij vroeg het veld in om twee proeven uit te zetten en deze in te trainen met Ezra en Zoey en Beau.

 

* Om 13.00 lunchen wij en dan is het wachten op de eerste deelnemers.

bottom of page