Ter herinnering aan Ivy

Bijgewerkt: jan 19


Baas, ik ben er klaar voor.


Wij wilden een teken van jou wanneer jij het genoeg vond.

Wij hoopten dat je ons een teken zou geven.


Jij hebt ons nog nooit teleurgesteld. Je was de meest betrouwbare hond, die een eigenaar zich kan wensen. Ook nu help je ons, want vandaag kom je niet meer overeind.


Gisteren nam je nog deel aan onze gezamenlijke boswandeling. Je liep op jouw tempo, maar dat vonden wij niet erg. Wij waren blij dat je er nog bij was.

WIJ, waren blij.

Tijdens de wandeling gaf jij het eerste teken, waar wij om gevraagd hadden.

Jouw tempo lag zo laag en om de paar meter stond je stil en keek ons aan, alsof je wilde zeggen 'het houdt hier op'. Maar wij, wij wilden het niet zien. Wij liepen gewoon op jouw tempo. Elke keer als je stopte kreeg je een aai over je koppie.


Vanmorgen stond je klaar voor de dagelijkse boswandeling. De manier waarop je mij aankeek, zei genoeg. “Geen lange wandeling meer voor mij baas.”

Ik heb je voor een korte wandeling meegenomen en je daarna in je eigen kennel gelegd met de woorden, “Geeft niet lieverd, we lopen straks samen nog een rondje”, ben ik weggelopen.


Ons rondje komt niet meer. Je kunt niet meer opstaan. Jouw teken is duidelijk.

Het is genoeg, je bent er klaar voor.


Vandaag 2 juni 2020 om kwart voor drie hebben we je laten gaan. Met veel verdriet hebben we afscheid van je genomen. Het is goed zo.


Ivy, je bent een fantastische hond geweest. Een voorbeeld voor veel honden. Je was een begrip. Jij was een groot deel van ons leven en wij … wij waren jouw hele leven.

Ga, naar de andere kant van de regenboog. Daar wachten Mardas, Ghost, Igor en Hind op jou.


Daar leef jij verder. Daar ben je niet oud en heb je geen pijn.

Daar wacht je, totdat wij weer bij je zijn.