top of page

Puppy te koop

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2021


Overal komen puppy’s tevoorschijn. In deze tijd van lockdown en avondklok kun je maar beter een hond hebben dat breekt de dag en mag je na 21.00 ongestraft naar buiten.

Puppy’s zijn niet meer aan te slepen en de asiels zijn leeg. Dat lijkt misschien een goede ontwikkeling, maar broodfokkers maken daar flink gebruik van.


Wij komen de vreemdste combinaties tegen. Combinaties waarvan wij ons afvragen hoe ze het verzonnen krijgen. Helaas is geld in deze corona tijd de grootste drijfveer. Bij de dekking wordt maar over een ding nagedacht en dat is de prijs die ze kunnen vragen. De teef is ondergeschikt en dient alleen om puppy’s voort te brengen. Liefst zo vaak mogelijk en kan de teef het niet meer opbrengen dan hebben ze wel een puppy die klaargestoomd wordt om puppy’s voort te brengen.


Opvoeding

Het opvoeden gaat naar zeggen vanzelf. Een hond hoeft niet zoveel te leren. Hij mag spelen wanneer het hem uitkomt en zolang hij dat wil. Dat dit van invloed is op de botten van een pup weten weinig mensen. Het skelet van een pup bestaat uit kraakbeen en heeft tijd nodig om uit te groeien tot botten.


Kwalitatief goed voer is toch niet nodig, een hond kan toch alles vreten? Je kookt een beetje meer en voilà voer voor de hond.

Kwalitatief goed hondenvoer is voor iedere hond van levensbelang, maar zeker voor een pup die nog moet uitgroeien tot een gezonde volwassen hond.


Inentingen

Dan zijn er nog de inentingen. Je weet natuurlijk niet hoe lang de pandemie aanhoudt. Misschien is de pandemie voor de zomer wel voorbij dan kunnen we weer op vakantie, maar wat doen we dan met de hond? Dat weten we nog niet.


Gevolgen

Wij hebben nu dus honden die door het slechte voer in hun ontwikkeling geremd worden. Puppy’s en jonge honden die veel te vaak en te lang moeten lopen met alle gevolgen voor hun groei. Ze worden blootgesteld aan allerlei ziekten. Als ik dan voorzichtig informatie geef over de leeftijdsduur van een hond. Dat deze gemiddeld 12 jaar wordt zeggen ze verbaasd,

Oeiii zo lang?!


Opgepast! Er komt een generatie honden aan die:

  • in slechte lichamelijke conditie verkeren

  • vaak van eigenaar gewisseld zijn

  • nooit begrensd zijn dus nooit geleerd hebben wat wel en wat niet mag

  • door hun gedrag een gevaar zijn voor andere honden

  • een gevaar zijn voor kinderen


Vervolg

Je hebt verstandig nagedacht over wat het betekend om voor een hond te kiezen, maar wat komt daar zoal bij kijken? Dat kun je allemaal hier lezen.

bottom of page