Vervelend gedrag van een hond

Bijgewerkt op: 29 sep. 2020

Overal ter wereld worden onderzoeken gedaan naar het gedrag van honden.

Enorm veel wetenschappelijke onderzoeken in allerlei talen, die voor de meeste onder ons niet echt bijster interessant zijn.


Wanneer wordt het voor de doorsnee hondenliefhebber interessant? Wanneer de eigenaar van de hond geconfronteerd wordt met gedrag van zijn of haar hond.

Gedrag dat niet geplaatst kan worden. Waar eigenaren geen oorzaak voor kunnen vinden.


Gedrag dat je kunt benoemen als;

  • agressief

  • opdringerig

  • veeleisend.

Gewoon vervelend gedrag.


Wij proberen oplossingen te geven, maar vooral oorzaken te beschrijven voor het meest voorkomende lastige gedrag van een hond. Gedrag waar iedereen zich aan stoort. Waar iedereen wel een mening over heeft. Waar iedereen de klok heeft horen luiden, maar niet weet waar de klepel hangt.


Als eigenaar van een "moeilijke hond" krijg je gevraagd en ongevraagd de meest vreemde adviezen zoals:

U mag uw hond nooit meer los laten lopen. Hij krijgt het niet geleerd.

Uw hond moet eerst gecastreerd worden voor hij weer mag komen.


Gevolg is dat door dit advies de hond levenslang heeft gekregen. Levenslang lopen aan een lijn. Stel je voor wat dit voor een hond betekent. Eigenaren worden in deze branche zelden doorgestuurd voor een echte diagnose en echte hulp bij het oplossen van het probleemgedrag.


Wij proberen u te helpen door niet alleen het gedrag te beschrijven, maar zoeken ook samen met u als u dit wenst, naar een oplossing om ongewenst gedrag af te leren en gewenst gedrag aan te leren. Op ons blog leest u verschillende praktijkvoorbeelden waarin u zich zult herkennen.


Laat het ons weten als ook u hierbij onze hulp nodig heeft: contact@tarojachthondenschool.nl