Herstart van de training TARO

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021


Eindelijk is het dan zover. TARO heeft haar training weer opgepakt. Geleidelijk aan hebben we de groepen weer opgestart.


Eerst alle puppy’s

De meeste puppy’s hebben privéles gehad, maar hebben nu training in een groep nodig. Daarna volgden alle honden die in de coronatijd zijn aangemeld. Ook deze honden hebben tijdens de Coronastop privéles gehad.


Vervolgens zijn alle honden ingedeeld die vanwege de coronastop hun training hebben moeten onderbreken.


Bundels

De meeste cursisten zijn met de digitale bundel aan de slag gegaan, waardoor het niveau van de hond verbeterd is. Deze Bundel is ontwikkeld voor alle niveaus waar TARO training aan geeft, variërend van Puppy training tot MAP-training (Meervoudige Apporteer Proeven)


Iedere cursist bij TARO krijgt (na inschrijving) de Digitale Bundel. Dit maakt het trainen overzichtelijk en geeft daarnaast veel uitleg over de werkwijze. Daarnaast organiseert TARO halverwege het trainings-blok een ZOOM-meeting voor elk niveau. Tijdens deze meeting kunnen nog openstaande vragen gesteld worden en wordt de training geëvalueerd.


Groepen

We hebben twee groepen starters gemaakt. Om de groepen niet te groot te maken delen we alle groepen in tweeën en werken met twee trainers en een extra helper. Op deze manier hoeven de honden niet zolang te wachten om aan het werk te gaan. Wachten is niet erg, maar van te lang wachten wordt niemand vrolijk.


Naast de groepen puppy’s en starters zijn ook de honden die dit jaar een diploma willen halen, ingedeeld in een C/B groep. Deze groep werkt aan de hand van het ORWEJA programma. Op deze manier komen de honden goed beslagen ten ijs en maken ze de meeste kans om het diploma te behalen. Vervolgens was het de beurt aan de gevorderde honden op B-niveau. Deze honden hebben hun diploma's en leggen zich toe op MAP-training.


Nieuwe groepen

De groepen die nog niet van start zijn gegaan starten in de maand juli vakantieperiode.

Gezien de lange Coronastop hebben weinig cursisten daar bezwaar tegen.

De meeste cursisten staan te popelen om weer aan de slag te kunnen.


Wij wensen iedereen een hele fijne vakantie en TARO heeft er zin in om met trainen van start te gaan.