De waarheid

Bijgewerkt op: 29 sep. 2020

Ik kreeg dit plaatje toegestuurd. De waarheid zo is het. Heb je het ene net getraind lijkt het alsof de hond het andere weer vergeten is.


Heb je prachtige B diploma’s gehaald en begin je vol goede moed met de A- training, krijgt ze problemen met de B onderdelen, waarvan jij dacht dat ze die wel onder controle had. Gaan ze in de zomer gewoon over water, krijg je ze in de winter met geen mogelijkheid het water in.


Is ze normaal altijd rustig op post, springt ze nu in. Omdat het schot haar getriggerd heeft. Negeert ze normaal het springkonijn, gaat ze nu bij het zien van het elastiek al uit haar dak. Omdat dit haar doet denken aan dat kleine witte hondje, die zich achter de bloembak verbergt en met veel lawaai voor de dag komt als jouw hond in beeld verschijnt.


Zo kan ik tientallen voorbeelden geven van ups en downs bij jachttraining. Soms zinkt de moed je in de schoenen, maar dan ineens ziet ze het licht en laat jou genieten van prachtig hondenwerk.


Prachtig hondenwerk waarvoor ze door jou getraind is. Je mag hier dan ook met volle teugen van genieten want dat heb je verdiend. Je mag jezelf een pluim geven voor al die keren dat je, terwijl anderen nog lekker op hun bed liggen, je rugzak pakt en met je hond op weg gaat om hem weer een prachtige zondag te bezorgen.


Al deze ups en downs die je op dit plaatje ziet, maak jij door met jouw hond. Geniet ervan want het einde is dichterbij dan je denkt. De hond vergeet niets, hij vergist zich.