Corona maatregelen

Bijgewerkt op: 26 jan. 2021


Het wordt ons trainers dit jaar wel erg moeilijk gemaakt.


Eerst mag je trainen met vier mensen, daarna met drie en vervolgens met twee.

Even lijkt er verbetering te komen maar de besmettingscijfers leiden opnieuw tot trainen met maximaal twee mensen.


Voor ons trainers houdt deze maatregel in dat het verboden is om alle honden in groepsverband te trainen. Eerder hebben wij geprobeerd dit op te lossen door middel van noodroosters. Kleine groepen van twee personen te verdelen over een terrein.

Wij legden de opdracht uit, en liepen vervolgens langs elk groepje om naar het resultaat te kijken. Dan nog waren wij een beetje overtreding.


Elke week op deze manier trainen is leuk als je een paar cursisten hebt. Voor grote groepen is dit erg intensief en dan nog bereik je niet het gewenste resultaat.


Het ergste is deze maatregel voor de puppy’s. Zij moeten in korte tijd veel leren anders is dit een gemiste kans. De C, B, A-groep kunnen met behulp van de bundel die wij digitaal aanleveren een heel stuk vooruit.


Voor de jonge honden en de puppy's is dit een ander verhaal. Hun voorjagers hebben de handvaten die tijden de training worden gegeven hard nodig. Elke week is er een. Hun leerproces gaat erg snel. De training is voor de eigenaren ook wel een stok achter de deur om goed te trainen.


Dan blijft nu enkel de privéles nog over. Je voldoet dan aan de regels van de wet en kun je toch de eigenaren de noodzakelijke handvatten bieden.


Door de maatregelen die genomen zijn heeft TARO gekozen voor het welzijn van haar cursisten en trainers en de training opgeschort tot 19 januari 2021.