Poep


Veel mensen ergeren zich aan hondenpoep en terecht. Op zo’n drol, waar je als wandelaar in trapt, zit je niet te wachten.


Er zijn verschillende soorten zakjes in de handel. Kleine zakjes voor kleine keutels van kleine hondjes en grote zakken waar je de drol van een Labrador net in kan proppen.

Op losloop gebieden is een opruimplicht van kracht, want ja, daar lopen ook mensen zonder hond.

Zelfs op een uitlaatveld slaan ze een paal in de grond, met de waarschuwing dat op dat veld de opruimplicht van kracht is. Loop je als eigenaar met twee of meer honden, achter je hond aan te jagen. Veel eigenaren ruimen de poep van hun hond op.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen.


Hoe zit dat dan met schapen die het hele veld vervuilen?

Schapenpoep vinden veel honden lekker. Ook onze Labradors zijn daar geen uitzondering op. Ze ruiken het al van verre en probeer ze daar maar van te weerhouden. Hun lekkernij ligt op het hele veld verspreid, want die schapen zijn met velen en die poepen er wat af. Wie ruimt dat dan op? Is dat geen poep? Is dat niet vies en trap je daar als wandelaar, als de schapen vertrokken zijn, niet in?


Paarden

Wat dacht je van paarden. Die poepen hele grote hopen tijdens hun wandeling. Daar is geen zakje tegen bestand. Op alle paden in de bossen liggen flinke hopen paardendrollen. Niemand schijnt dat erg te vinden. Behalve hondeneigenaren want veel honden eten graag poep. Wij mensen vinden dat vies, omdat wij mensen, geen liefhebber zijn van zo'n onsmakelijke drol. Voor een hond bevat het bestanddelen die zij waarschijnlijk nodig hebben of lekker vinden.


Mensen

Dan hebben we nog de mens, die overal denkt te moeten plassen en poepen.

Wielrenners, mountainbikers en niet te vergeten de vissers. Waarom zou je als mens je poep opruimen. Nee die troep laat je liggen voor andere mensen. Andere mensen die met hun hond wandelen en die zakjes bij zich hebben voor de poep van hun hond want, die poep van een hond die laat je toch niet liggen voor een ander.


Nee dan die wielrenner of de mountainbiker. Lekker even stoppen om te poepen en dan met vieze billen weer snel op de fiets.


Last but not least, onze vissers. Ze zijn van alle gemakken voorzien. Liggen comfortabel aan de waterkant met tent, kooktoestel, stoeltjes, een bed om te overnachten en meerdere hengels. Ze ergeren zich aan de honden die lekker willen zwemmen juist daar waar zij hun kampeerattributen hebben neergezet.

De honden weten precies waar ze moeten zijn. Waar de vissers gezeten, gelegen, geslapen en gepoept hebben. Dat ruim je als visser toch niet op. Die poep laat je liggen voor andere mensen met honden.


Jullie mensen vervuilen de natuur. Daar moeten wij, hondeneigenaren dankbaar voor zijn. Je vindt nergens zoveel poep als in de bossen en aan de waterkant, waar de visser comfortabel heeft gelegen en gepoept.


Wat is nu de moraal van dit verhaal?

Iedereen, mag overal poepen. Behalve de hond? De hond mag weinig tot niets.

Honden mogen op een paar plekken in Nederland loslopen.

Wij eigenaren, lopen gewapend met zakjes voor de poep en een riem om het beest weer aan te lijnen als anderen zich ergeren. Verdwijnen onze honden in het bos en blijven ze iets te lang weg, worden ze door ons teruggefloten, omdat ze zich dan waarschijnlijk te goed doen aan datgene wat de mens, paard of schaap heeft achtergelaten.


Hoezo hondenpoep oprapen.

©2020 TARO jachthondenschool