top of page
IMG_4062_edited.jpg

Over TARO

Wie zijn de trainers van TARO

Wij zijn Joop en Edith Peters, ook wij zijn onderaan de ladder begonnen. Trainen met onze eerste hond Mardas was een beleving. Een dolle Labrador die alles deed behalve luisteren. Door hem maakten wij kennis met de jachtsport. Het leek een droom, een hond die alles deed wat je van hem vroeg. Dat moest toch mogelijk zijn.

Wij hebben met veel plezier getraind bij een apporteergroep in Oss. Daar werd ons wel snel duidelijk dat een hond niet zomaar luistert. In Oosterhout leerden wij hoe een team te vormen met je hond en dat jachtsport veel meer was dan een apportje uit het water halen. Hier leerden wij met andere ogen naar een hond kijken. Na vier jaar waren wij er klaar voor. Klaar voor onze eigen jachthondenopleiding.

Samen runnen wij nu al enkele jaren, met veel plezier onze jachthondenopleiding TARO. Het overbrengen van kennis is een vak apart. Je moet je kunnen verplaatsen in zowel de beginnende als de gevorderde voorjager. Soms moet je grenzen stellen. Jouw lat wat lager leggen. Dat alles maakt het vak erg interessant.
 

Geen land te groot en geen grens te ver

Om onze kennis uit te breiden bezochten wij workshops van Mike Lardy in Amerika, reisden af naar Engeland om bij Rupert Hill te trainen. Natuurlijk nemen wij actief deel aan veel jachthonden evenementen.

 

Onze slagzin is “Laat mij doen waar ik goed in ben” en daar helpen wij bij.

Waarvoor kun je als hondeneigenaar bij TARO terecht

TARO is een allround hondenschool voor alle rassen.

01

Jachthonden diploma

Wij leiden jachthonden op voor het diploma C, B, en A-niveau.

Maar geven ook training voor: Meervoudige Apporteer Proeven en working testen.

02

Gehoorzaamheid

Wij trainen groepen met hondenrassen waar gehoorzaamheid voldoende is.

03

OntspoorD

Wij trainen groepen met hondenrassen die een beetje ontspoord zijn. Eerst maken wij een afspraak met de eigenaren. In alle rust kunnen zij over de problemen van hun hond praten. Daarna wordt er een traject opgesteld al dan niet met behulp van interne of externe training of individuele begeleiding.

bottom of page