top of page
KV_20190420_Taro I_MG_0593.jpg

Jachttraining

Jachttraining, de naam zegt het al, is een training voor jachthonden. Tijdens deze training leert een hond de vaardigheden die behoren bij het werk als jachthond. Vaardigheden zoals het apporteren van koud wild of het opzoeken van koud wild.

 

Koud wild is bijvoorbeeld, een eend of een konijn die geschoten is door een jager tijdens een jachtdag en die afgegeven is aan ons trainers, die het wild invriezen om het vervolgens op een later tijdstip te gebruiken bij jachttraining.

Discipline

Alvorens u deel neemt aan jachttraining dient u zich het volgende te realiseren:

De sport jachttraining eist een sterke discipline van wat wij de voorjager noemen. Een voorjager is degene die de hond de hond de vaardigheden aanleert.

Een hond die niet regelmatig getraind wordt zal nauwelijks resultaat boeken. Daarnaast moet een hond in topconditie zijn. Dikke of zieke honden hebben het tijdens een training erg moeilijk.

Deze sport wordt het hele jaar door beoefend. Een gezonde hond heeft geen last van regen of sneeuw. Warmte of extreme hitte is iets anders. Een hond kan niet zweten en raakt daardoor oververhit.

Niveau’s

Tijdens jachttraining wordt de hond op verschillende niveaus getraind namelijk: 

C, B en A niveau.

 

Tijdens Jachthonden Evenementen zoals Standaard Jachthonden Proeven (SJP), waarin de vaardigheid van de jachthond getest wordt, kan de voorjager samen met zijn hond diploma’s behalen op C, B, A niveau.

Als de hond diploma’s heeft behaald, kan de hond zijn vaardigheden gebruiken bij wedstrijden waarbij jacht wordt nagebootst.

Alvorens u de hond inschrijft , heeft u de  mogelijkheid om deel te nemen aan een proefles.

De proefles is gratis en na de proefles kunt u besluiten om uw hond in te schrijven.

Jachttraining C

Jullie avontuur start hier. Lees alles over de juiste start en wat hier bij komt kijken.

Jachttraining B

Klaar voor de volgende stap in jachttraining? 

Jachttraining A

Ben je opzoek naar de ultieme uitdaging als het komt op jachttraining?

bottom of page