bewegingen-voeding-1024x768.jpg

De werkhonden

van TARO

Wij hebben 5 honden. Vier Labradors en een Ierse Setter

  • Ezra

  • Zohra, een geïmporteerde labrador uit Canada 

  • Zoey, dochter van Ezra

  • Dustin is een reu die door Edith getraind gaat worden

  • Nolan onze Ierse Setter

Inmiddels is het tweede nest van Ezra geboren (Drie reuen en drie teven).

Dit is een nest uit de combinatie: EZRA en JAMES VAN DE WATERLANDSPOLDER.

Nolan

Mijn prachtige jachthond

Een wandeling met Nolan, onze Ierse setter is nooit saai. Hij houdt ons wel wakker en bezig.
Nolan is een volwassen reu van 7 jaar. Hij is verre van makkelijk. Zelfs wij, ervaren trainers, hebben zijn opvoeding als vermoeiend ervaren. Een paar voorbeelden om inzicht in mijn prachtige Ierse setter te krijgen.

Omdat Nolan zo mooi is en er weinig Ierse setters zijn zoals hij wilden wij iets met het ras bereiken en dus wilden wij hem aanbieden als dekreu. Hiervoor moesten er natuurlijk medisch een aantal zaken in orde zijn. 
Wij begonnen met het nakijken van zijn ogen. Het leek zo makkelijk helaas.

 

Hij dreef ons en alle dierenartsassistenten tot wanhoop. Niemand was in staat hem de druppels in zijn ogen toe te dienen. Hij ging helemaal door het lint. Als pup heeft hij de training m.b.t. dierenartsen bezoek helemaal doorlopen. Het resultaat kon beter maar na alle trainingen moesten wij concluderen dat er niet meer in zat. 

Wij leerden er mee leven. 


Het duurde zeggen en schrijven twee uur voordat iedereen het opgaf. Als druppelen al niet lukt, hoe moet dat dan met het onderzoek was de conclusie van de dierenarts. Naast een aantal eigenaardigheden in zijn aanleg was  dit voor ons de bevestiging dat Nolan m.b.t. tot zijn aangeboren aanleg niet van meerwaarde voor het ras zou zijn.
Wij accepteren zijn eigenaardigheden, wij kunnen hem beheersen maar puppy’s die op Nolan leken, dat vonden wij niet zo'n goed idee
 

EZRA

Is een teef van 6 jaar oud.

 

Zij is geboren uit de combinatie: 

Ivy de Lafayette van Marleans en Fellow v.t. Kieftendorp.

Ezra is een hond waar wij vanaf het begin al een nest mee wilde fokken. Ze heeft aan de ene kant veel  jachtpassie, maar is daarnaast goed beheersbaar. Ze is slim en zeer goed te trainen.

 

Toen Ezra ruim twee jaar oud was hebben wij haar ingeschreven voor drie SJP om te proberen een diploma te behalen. Zij scoorde geweldig en behaalde twee keer de eerste prijs en 1 keer een gedeelde tweede plaats. 

Haar eerste nestje kreeg ze toen ruim drie  jaar was. 8 prachtige hondjes. Vier zwarte en vier gele hondjes waarvan vier reuen en vier teven.

 

Haar tweede nestje is komt voort uit de combinatie EZRA en JAMES VAN DE WATERLANDSPOLDER. 6 hondjes, 3 reuen en 3 teven, zagen het daglicht.
 

2020-03-10%2021_13_45-01%20De%20werkhond

ZOEY

Is een teef van drie jaar oud. 

Zij is geboren uit de combinatie:

Ezra en Leannanalba Droigheann

ZOEY is echt een dochter van EZRA. Ze is slim en passievol. Het trainen van haar geeft weinig problemen. Je hoeft haar nauwelijks te leren werken. We moeten haar wel leren zich te beheersen. Het is een opgewonden standje die alleen maar wil werken. Ze heeft de eerste prijzen al binnen voor de SJP. Dit belooft wat.

Dit jaar moet zij haar diploma SJP A halen en MAP certificaten. Dan komt ook voor haar de tijd om gedekt te worden om  deze prachtige jachtlijn voort te zetten. 
 

ZOHRA

Is een teef van ruim 12 jaar oud.
Ze is bejaagden heeft aan jacht altijd veel plezier beleefd. In verband met haar leeftijd traint ze wel mee met de andere honden, maar worden de oefeningen voor haar aangepast.


We zien wel dat de jaren gaan tellen. Jammer want Zohra is een hele fijne jachthond geweest en dus is de zichtbare achteruitgang des te moeilijker.
Haar luisterend vermogen is beter geweest. Wat ons betreft is dat prima. Ze heeft jarenlang perfect geluisterd. 
  
Wij hopen nog een tijd van haar te genieten.

Dustin

Een reu van 6 weken jong.

Geboren uit de combinatie:
Ezra en James van de Waterlandspolder.

Dustin is een reu die door Edith getraind gaat worden. Na jarenlange training met teven vind ze het fijn weer eens met een reu aan de slag te gaan.
Inmiddels is hij volop in training. Hij raakt nergens van onder de indruk.
Een leuke, spontane en passievolle hond. Elke dag is voor hem een feest.