IMG_0107.jpg

Conditioneren op een E-band

Hoe verloopt de weg die leidt naar een gehoorzame hond?

 

Alles begint met het gevoel van frustratie omdat, ondanks al uw moeite, u niet het gevoel 

heeft uw hond te beheersen. U heeft het gevoel dat u geen stap verder komt met de training van uw hond.

Tijdens de training krijgt u de indruk dat uw hond de enige is die niet snapt dat hij/zij met het apport terug moet komen. Uiteindelijk de erkenning dat het u niet gaat lukken de hond te vertellen dat uw commando onvoorwaardelijk is.

 

Wij begrijpen u als geen ander. Onze eerste hond Mardas was een Labrador van een half jaar toen wij de jachtsport ontdekten. Hij was een flinke reu met, wat iedereen beweerde, talent. Werken dat was wat hij wilde. Achter de eenden aan, proberen sneller te zijn dan een haas. Kortom de droom van iedere voorjager alleen niet van ons. Hij werkte voor zichzelf. Onze training duurde een uur en van dat uur waren wij zeker 40 minuten bezig Mardas tot de orde te roepen.

Hij vond iedere dummy, maakte niet uit hoe diep of hoever deze gegooid werd. Als hij de dummy dan had gevonden begon het spel. Aan iedereen liet hij zijn buit zien. Hij rende langs alle deelnemers met de dummy in zijn bek, afgeven, dat kwam niet in hem op.

 

Ook wij waren ten einde raad tot iemand ons wees op het hulpmiddel de E-Band.

 

Ook u bent mogelijk gewezen op het hulpmiddel de E-Band. Door iemand die ervaring had met een E-Band of door iemand die u op onze website wees. Het onvoorwaardelijk uitvoeren van commando’s is belangrijk voor de hond die in het gezin een belangrijke plaats inneemt als huishond.

Voor een werkhond, een hond die mee gaat op jacht of waarmee jacht sport bedreven wordt, is het onvoorwaardelijk uitvoeren van commando’s van levensbelang.

 

Intakegesprek

Ons programma start met een intakegesprek. Hierdoor leert u de trainers kennen die uw hond op de E-Band conditioneren. Diegene waar u uw hond aan toevertrouwt als u voor een E-Band kiest.

Tijdens dit gesprek worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Uw hond en het gedrag waaraan u zich stoort

  • De geschiedenis van de hond, ras, afkomst, leeftijd.

  • Welke trainingen u heeft gevolgd met welk resultaat.

  • Wij vertellen de voorwaarden waaraan de hond moet voldoen om door ons op een E-band geconditioneerd te worden.

  • Alle stappen van het conditioneren worden besproken.

  • U maakt kennis met de E-band waarop uw hond geconditioneerd wordt. U mag de E-band uit proberen op uw arm om te voelen wat uw hond voelt.

  • U krijgt uitgebreide uitleg over de E-band

  • U krijgt ruim de tijd voor al uw vragen

  • Het totale kostenplaatje.

  • Een eventuele datum wordt vastgesteld.

 

Nadat uw hond succesvol op de E-Band is geconditioneerd en terug naar huis gaat, wordt aansluitend altijd twee data afgesproken.

 

Tijdens deze afspraken gaat u met de trainer het veld in, zodat u kunt zien waartoe uw hond instaat is. Daarna neemt u de hond mee naar huis en gaat u met de E-band aan de slag bij het uitlaten van uw hond.

 

Tijdens de tweede afspraak komen alle situaties aan de orde die u de afgelopen week heeft meegemaakt. De trainer gaat weer met u het veld in en U gebruikt de zender.

 

Uw hond luistert. Hij vertoont het gedrag dat u had verwacht. Voor de huishond is dit voldoende. De eigenaar van een huishond, geniet nu van wandelingen samen met zijn hond die niet meer voor zichzelf aan de gang gaat maar op zijn baas let.

 

Voor zowel de huishond als de werkhond is hierbij het onderdeel “het conditioneren op een E-band” afgesloten

 

Voor huishond is dit voldoende. De hond geniet elke dag van de vrijheid die iedere hond nodig heeft. Hij is gelukkig met dit hondenleven en hij hoeft alleen maar te luisteren.

 

Hoe nu verder?

Voor een jachthond die dagelijks getraind wordt, geldt een ander verhaal.

Lees hierover meer bij Trainen met behulp van de E-band.